Oftalmologie |

Laser YAG

Capsulotomie 450 RON/ochi

Iridotomie 600 RON/ochi

Laser YAG

Ce este Laserul YAG și pentru ce se folosește?

Laserul YAG este o procedură folosită pentru tratarea cataractei secundare și a glaucomului cu unghi îngust. Cataracta secundară este cea mai frecventă complicație care apare după operația de cataractă. Aceasta reprezintă opacifierea capsulei posterioare și apare în 3 până la 50% din intervențiile de cataractă primară, la un interval de până la 5 ani după prima intervenție. Pacientul solicită ajutorul medicului oftalmolog când simte fie că i se slăbește vederea, fie că vede dublu sau în ceață. 

Cum se desfășoară procedura cu laser YAG? 

Procedura este una simplă, de scurtă durată (până într-un minut) pentru unul sau ambii ochi simultan și fără durere. Înainte de procedură este nevoie de examinarea oculară efectuată de către medicul oftalmolog. Se vor aplica picături cu anestezie pentru ochi, după caz se poate aplica și picături pentru dilatarea pupilei.
După intervenție medicul îi explică pacientului ce are și ce nu are voie să facă, cea mai importantă interdicție fiind cea de a nu conduce imediat după procedură.

Care sunt beneficiile procedurii cu laserul YAG?

Un aspect foarte important al procedurii este acela că nu necesită internare și se acordă doar un tratament post-operator cu picături. În urma intervenției cu laserul YAG, pacientul își va recupera câmpul vizual treptat și complet în aproximativ 24 de ore. O îmbunătățire a vederii se va putea observa în doar câteva ore de la procedură.