Oftalmologie |

Perimetrie computerizată

Preț: 150 RON/AO

perimetrie computerizata

Ce este perimetria computerizată?

Cunoscută și sub numele de test al câmpului vizual, perimetria computerizată este o investigație care permite monitorizarea nervului optic. Aceasta îi oferă medicului oftalmolog să verifice dacă nervul are o funcționalitate optimă sau dacă prezintă leziuni. Perimetria computerizată este recomandată de specialist ca o investigație uzuală , după vârsta de 45 de ani, în special pacienților care suferă de hipertensiune oculară.

Ce afecțiuni diagnostichează perimetria computerizată?

Testul de perimetrie computerizată măsoară sensibilitatea pacientului la lumină. În timpul testului îi sunt arătați stimuli luminoși de diferite dimensiuni și intensități. Astfel, există o serie de afecțiuni care pot fi depistate cu ajutorul investigației, precum glaucomul și aduce informații suplimentare pentru cataractă, neuropatia optică, retinopatia pigmentară, etc.

Totodată, perimetria poate monitoriza o serie de boli care afectează câmpul vizual dintre care hipertensiunea arterială, scolioză multiplă, AVC.

Beneficiile perimetriei computerizate

Perimetria computerizată este o investigație non-invazivă cu un sistem modern controlat de o cameră digitală cu tehnologie LED pentru măsurarea pupilei și pentru efectuarea testelor  personalizate. Aceasta ajută la obținerea unui rezultat amănunțit și anume:

  • Identificarea unor afecțiuni ocular sau neurologice (chiar și cele grave)
  • Monitorizarea unei progresii ale afecțiunilor care influențează câmpul vizual
  • Verificarea performanțelor vizuale pentru activități profesionale.